Eintracht-verdediger overwint kanker en maakt rentree: 'Het was zover'

Eintracht-verdediger overwint kanker en maakt rentree: 'Het was zover'

28-02-2017 22:20

Marco Russ maakte dinsdagavond zijn rentree voor Eintracht Frankfurt. De verdediger maakte in de kwartfinale van de DFB Pokal tegen Arminia Bielefeld voor het eerst in tien maanden speelminuten. De reden? Hij vocht tegen kanker èn won het.

"We hadden geen datum gesteld voor een rentree", zei Russ na afloop, geciteerd door Voetbal International. "De laatste weken heb ik weer volledig met de groep getraind. En vandaag was het zover. Ik heb de hele dag aan dit moment gedacht en had een week gevoel in mijn maag. Maar toen ik aan de zijlijn stond, heb ik simpelweg alleen maar genoten, de spanning was weg. Voor mij was het belangrijk dat iedereen in het stadion was die voor mij belangrijk zijn. Mijn zoon was helaas ziek, maar ik was enorm blij dat mijn vrouw en mijn dochter erbij waren."

Het leven van Russ stond volledig op zijn kop. In april vorig jaar werd hij positief getest op doping. Het bleek om een tumor te gaan. 285 dagen stond hij buitenspel. Tijdens zijn revalidatie kreeg hij een nieuw contract van de club. Russ sloot in januari weer aan bij de selectie, nadat hij twee chemotherapies onderging.