Ex-speler blaast bruggen op: Ik moest niets meer weten van Standard

Ex-speler blaast bruggen op: "Ik moest niets meer weten van Standard"

28-02-2017 12:00
2

Standard moet dit seizoen met lede ogen aanzien hoe Landry Dimata ontbolstert. De amper negentienjarige spits speelde Gohi Bi Cyriac uit de ploeg bij KV Oostende en scoort aan de lopende band. Een terugkeer is voor Dimata volledig uitgesloten, want hij heeft een complete degout van Standard.

Dimata heeft nooit een faire kans gekregen bij Standard, zo vertelt hij bij Sport/Voetbalmagazine. "Ik was heel goed bij de beloften, maar ik zag dat dat weinig verschil maakte, terwijl veel van mijn ploegmaats die stap wel zetten: Ryan Mmaee, Achraf Achaoui, Hugo Cuypers, Jonathan Okita, ... Dan denk je: er is een probleem. In de zomer van 2015 werd ik verkozen tot beste speler van een toernooi in Korea met de Belgische selectie, maar na onze terugkeer werd ik weer naar de U19 gestuurd. Ik vroeg me echt af wat er gebeurde in die club. Nadien heb ik dat begrepen."

Dimata begreep vooral dat er in de bestuurskamer van Standard al eens chaos heerst. "Men vertelde me dat ik niet de juiste makelaar had om er te komen. Ik heb ook gehoord dat Yannick Ferrera geen vertrouwen had in mij, maar na de match tegen KV Mechelen dit seizoen heb ik met hem gesproken en hij zei me dat die richtlijnen van hogerhand kwamen. Ik heb ook de verklaringen gehoord van Olivier Renard en Daniel Van Buyten, die de fout bij de technische staf leggen. Kortom: iedereen zegt maar wat, dat toont aan dat de club op drift is. Uiteindelijk weet ik niet of ik nu kwaad moet zijn op Yannick, op Renard, op Van Buyten of op de voorzitter."

Nochtans probeerde Standard wel degelijk om Dimata te laten tekenen. Het was echter veel te laat. "Ik moest niks meer weten van Standard. Mijn familie daarentegen wilde wel dat ik bleef. Het was geen kwestie van geld: ze hadden me alles mogen geven wat ik wou, mijn hart was er niet meer bij. Er is nog wel een vergadering geweest met het bestuur om de zaken te regelen en toen zeiden ze dat ik mijn kans wel zou krijgen, dat ik het grootste talent van de Académie was, enzovoort... Maar dat kwam te laat."