Waasland-Beveren moet afscheid nemen van basispionnen: 'Ze zijn veel te duur'

Waasland-Beveren moet afscheid nemen van basispionnen: 'Ze zijn veel te duur'

27-02-2017 19:05

Waasland-Beveren kon het voorbije weekend het behoud in Eerste Klasse A vieren. De Waaslanders kunnen al uitkijken naar volgend seizoen. De ploeg dreigt er serieus anders uit te gaan zien dan.

Voorzitter Dirk Huyck is bijzonder ambitieus. De man wil van Waasland-Beveren een subtopper in België maken. Hij weet ook dat daarvoor wel kwaliteit nodig is. "We willen volgend jaar een nog sterkere ploeg hebben. We zullen proberen de kwaliteit van onze drie huurlingen (Laszlö Köteles, Steeven Langil en Ibrahima Conté, red.) te evenaren", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Huyck is van plan om dan ook wat nieuwe jongens halen. Al zal dat niet makkelijk worden. "Liefst door spelers definitief aan te trekken, maar soms is kwaliteit niet te betalen en moet een club als ons huren. Conté of Langil definitief kopen? Daar is momenteel geen sprake van. Die jongens zijn gewoon veel te duur", klinkt het.

Eén man kan alvast aan volgend seizoen denken. Trainer Cedomir Janevski lijkt gewoon te gaan blijven. "Het is onze bedoeling om na de reguliere competitie aan tafel te zitten met Cedomir. Hij brengt goed voetbal, ik ben heel tevreden van hem", besluit Huyck.