Ploegmaat met open mond: Lukaku is de nummer één in afwerken

Ploegmaat met open mond: "Lukaku is de nummer één in afwerken"

27-02-2017 14:09
1

Romelu Lukaku bewees afgelopen weekend nog maar eens zijn waarde voor Everton FC. De aanvaller trok de zege van zijn team over de streep tegen Sunderland AFC (2-0) door het laatste doelpunt te maken. Die goal was zijn 60e voor Everton in de Premier League: niemand deed ooit beter.

Ploeggenoot Morgan Schneiderlin haalt op de clubwebsite het wierookvat boven voor de Rode Duivel. "Ik heb in mijn loopbaan met heel wat erg goede spelers gespeeld, maar Romelu is de nummer één afwerker die ik ooit zag", klinkt de Fransman euforisch. "Linker- of rechtervoet, hij kan afwerken vanuit elke mogelijke hoek."

"Het is een plezier om aan zijn zijde te mogen voetballen", vervolgt hij. "Hij is een beresterke man en maakt het leven van elke verdediger bijzonder zuur." Lukaku krikte zijn doelpuntenaantal op tot zeventien dit seizoen, waarmee hij zich gedeeld topschutter mag noemen, samen met Harry Kane (Tottenham Hotspur) en Alexis Sanchez (Arsenal FC). De Rode Duivel zou ook op het punt staan om zijn contract te verlengen in Liverpool.