De reguliere competitie loopt ten einde, deze clubs mogen al denken aan Play-Offs

De reguliere competitie loopt ten einde, deze clubs mogen al denken aan Play-Offs

26-02-2017 22:02

Met nog twee speeldagen te gaan in de reguliere competitie zijn alle plaatsjes bijna uitgedeeld. Enkele ploegen moeten nog strijden om Play-Off 1, de anderen zijn zeker van behoud. Een overzicht.

Voor veel ploegen gaat het om maar één ding, een plekje bij de eerste zes. Met nog twee speeldagen te gaan zijn er echter nog maar drie ploegen zeker van hun plekje: Club Brugge, Anderlecht en Zulte Waregem. Daarachter volgt er nog een rijtje van vijf ploegen die strijden om de laatste drie plekken. Meer bepaald gaat het om KV Oostende, Charleroi, KV Mechelen, AA Gent en KRC Genk.

Een groot aantal andere ploegen is zeker van Play-Off 2. Voor Standard zit Play-Off 1 er niet in, maar het kan wel aan Play-Off 2 deelnemen. Ook Kortrijk, Eupen, Waasland-Beveren, Lokeren en STVV mogen zich opmaken voor de wedstrijden in Play-Off 2.

Ook 'tweedeklassers' Lierse en Union mogen zich daarvoor opmaken. Zij eindigden bij de eerste vier in Eerste Klasse B en mogen daarom deelnemen aan de Play-Offs. Roeselare en Antwerp strijden om de promotie. Westerlo en Royal Excel Moeskroen zijn nog niet zeker van Play-Off 2. De twee ploegen strijden nog voor het behoud.