'Leicester neemt contact op met kamp Hiddink, maar Nederlander twijfelt'

'Leicester neemt contact op met kamp Hiddink, maar Nederlander twijfelt'

26-02-2017 21:03

Leicester City wil Guus Hiddink voor de rest van het seizoen aanstellen als opvolger van de onlangs ontslagen Claudio Ranieri. De Nederlander twijfelt echter of hij de baan aan moet nemen, omdat de competitie over enkele maanden afgelopen is.

Dat meldt The Guardian. Het kamp van Hiddink is dit weekend benaderd door de directie van de Premier League-kampioen, die nu vecht tegen degradatie. De oefenmeester zit sinds mei vorig jaar zonder werk nadat hij voor de tweede keer afscheid nam als hoofdcoach van de Londenaren. De krant vraagt zich af of Hiddink nog een keer te polsen is voor een managersfunctie, omdat hij al bijna dertig jaar in het vak zit en wellicht van plan is om met pensioen te gaan.

Mocht Hiddink afzien van de baan, dan schakelt de club hoogstwaarschijnlijk over naar Craig Shakespeare, die nu de interim-trainer is. Ranieri werd afgelopen week na de 2-1 Champions League-nederlaag ontslagen door de Leicester-directie. Afgelopen jaar maakte hij de club nog kampioen, dit seizoen vocht hij tegen degradatie.