Tielemans scoort drie wereldgoals in één week: Ja, hij ging er vrij goed in

Tielemans scoort drie wereldgoals in één week: "Ja, hij ging er vrij goed in"

26-02-2017 20:36

Youri Tielemans heeft tegen KRC Genk nogmaals zijn geweldige potentieel getoond. De jonge middenvelder scoorde opnieuw met een schicht vanop dertig meter. Het 25e doelpunt al voor Tielemans in de Jupiler Pro League.

Negen van die doelpunten scoorde Tielemans van buiten de zestien meter. Hij was uiteraard tevreden met zijn doelpunt en de overwinning. "Ja, hij ging er vrij goed in. Ik ben blij dat ik de ploeg kon helpen met mijn doelpunt. Ik weet dat ik gevaarlijk kan zijn als ik mee mag oprukken. De trainer vraagt aan mij en Leander Dendoncker om veel te proberen vanuit de tweede lijn, omdat we een goede trap hebben", vertelde de 19-jarige voor de camera's van Play Sports.

Het doelpunt van Tielemans maakte de wedstrijd tegen Genk helemaal dood. "In de kleedkamer hadden we gezegd dat we snel een doelpunt moesten maken, want 1-0 is een gevaarlijke scoren. Eindelijk moesten we nog een derde doelpunt maken om helemaal gerust te zijn", aldus Tielemans, die volgende week wel geschorst is. "Dat was een terechte beslissing van de scheidsrechter. Ik was te laat. Volgende keer zal ik slimmer zijn."