Anderlecht bezorgt Genk stevige kater in de strijd voor Play-Off 1

26-02-2017 19:50

RSC Anderlecht heeft zondagavond met 2-0 gewonnen tegen KRC Genk. Paars-wit kwam in de eerste helft op voorsprong via Kara Mbodji. Meteen na de pauze besliste Youri Tielemans de wedstrijd met een nieuwe wereldgoal.

Genk speeldig aardig mee in de aanvangsfase op de vernieuwde grasmat in het Constant Vanden Stockstadion. Ally Samatta stuurde Leandro Trossard alleen richting Frank Boeckx, maar de winger knalde voorlangs. Even later moest Boeckx attent reageren op een loeier van Ruslan Malinovskyi.

Anderlecht herstelde gaandeweg het evenwicht en kreeg kansjes via Youri Tielemans en Kiese Thelin. De thuisploeg bleef geduldig combineren, maar moest rekenen op een stilstaande fase om op voorsprong te komen. Kara Mbodji kopte een vrije trap staalhard in de benedenhoek.

De bezoekers uit Limburg staken meteen een tandje bij. Alejandro Pozuelo stuurde Samatta weg, maar die trapte een metertje naast de kooi van Boeckx. Aan de overzijde behoedde Ryan zijn ploeg kort voor de pauze voor een dubbele achterstand met een knappe parade op een pegel van Leander Dendoncker.

Ti-Ta-Tielemans
Genk startte met veel enthousiasme aan de tweede helft, maar kreeg meteen een stevige slag te verwerken. Tielemans mocht helemaal vrijstaand aanleggen en poeierde het leer vanop dertig meter staalhard voorbij Ryan. Opnieuw een wereldgoal van de jonge middenvelder, die daarmee de wedstrijd in een beslissend plooi legde, want Genk leek helemaal van zijn melk.

Paars-wit had alles onder controle en liet het balletje rondgaan in de tweede helft. Het tempo verdween helemaal wedstrijd, maar toch kon Genk helemaal geen vuist meer maken. Anderlecht komt door deze zege opnieuw op gelijke hoogte met leider Club Brugge. Genk krijgt een stevige klap in de strijd voor Play-Off 1. De Limburgers staan na dit verlies op drie punten van KV Mechelen, de zesde in de rangschikking. AA Gent kan wel over Genk springen als het zondagavond wint tegen Excelsior Moeskroen.