Ferrera neemt revanche op Standard: ''Toch al één concurrent uitgeschakeld''

Ferrera neemt revanche op Standard: ''Toch al één concurrent uitgeschakeld''

26-02-2017 16:52

Uitgerekend KV Mechelen heeft Standard door een 2-2 gelijkspel naar Play-Off 2 verwezen. Yannick Ferrera, die begin dit seizoen werd ontslagen door de Luikenaars, nam zo sportieve revanche op Standard. 

"Of we geluk gehad hebben? Een beetje wel", zo noteerde Het Laatste Nieuws na afloop de eerlijke woorden van Ferrera. "Maar Standard had ook geluk met onze bal op de lat. Maar goed, ik kan wel leven met een punt. Dat we weinig opschieten met het punt? We moeten ook kijken naar het wedstrijdverloop. We hebben hard gevochten, maar ik weet niet of we vandaag de drie punten verdienden."

Ferrera is blij dat zijn team zich over één ploeg minder zorgen hoeft te maken in de strijd om een plaats in de top-6. "Een punt is mooi meegenomen. We hebben toch al één concurrent voor Play-Off 1 uitgeschakeld. Nu moeten we afwachten wat Racing Genk en AA Gent straks doen. Niet iedereen was vandaag op zijn gebruikelijke niveau, maar we hebben er wel voor gevochten. Het is niet meer het Sclessin van vroeger, maar toch. Het blijft indrukwekkend."

De coach zag spits Nicolas Verdier wel zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakken, waardoor de Fransman de partij tegen Anderlecht mist. "Het is jammer dat het tegen Anderlecht is, maar dat zijn zaken die gebeuren in het voetbal", maakte Ferrera zich niet druk. Ook zonder Verdier gelooft hij in een stunt tegen paars-wit. "Als het lukt tegen AA Gent, Racing Genk en Standard, dan moet het ook tegen Anderlecht lukken'', besloot Ferrera.