'De competitie is redelijk, maar je moet er niet langer dan twee jaar zitten'

'De competitie is redelijk, maar je moet er niet langer dan twee jaar zitten'

26-02-2017 16:40

Sadio Mané heeft de smaak flink te pakken bij Liverpool. De aanvaller uit Senegal scoorde dit seizoen al elf keer in competitieverband. Zaakwaarnemer Bjorn Hezemer onthult dat het goed mogelijk was dat Mané niet in de Premier League had gespeeld.

Red Bull Salzburg legde in 2012 vier miljoen euro op tafel voor Mané, toentertijd in dienst van het Franse Metz. "Hij had wat interesse van andere clubs, maar Red Bull betaalde veel geld. Dus bepaalde Metz dat hij naar Oostenrijk zou gaan", zegt Hezemer tegen The Guardian. "De competitie is redelijk, maar je moet het moment zoeken om daar weg te gaan. Als je daar langer dan twee jaar blijft, bestaat het gevaar dat spelers daaraan gewend raken en niet meer doorgroeien. Sadio is hier het perfecte voorbeeld van, omdat hij ieder seizoen groeide."

De optredens van Mane bij Red Bull wakkerden de interesse aan. Het werd Southampton. "Sadio had aanbiedingen van clubs uit China en Rusland, maar ook van grotere Europese clubs. We zeiden: nee, het is nu niet het moment om voor het grote geld te gaan of op de bank te zitten bij een topclub. We wilden een carrièrestap maken. Dus hij accepteerde voor minder geld de aanbieding van Southampton, omdat we voelden dat dat het juiste was om op dat moment te doen."

"Ons plan voor Mane is altijd al geweest om van hem de beste speler van Afrika te maken", zegt Hezemer. "Het belangrijkste was om hem te sturen en ervoor te zorgen dat hij de juiste beslissing zou maken. Het is makkelijk om snel tot een deal te komen, maar we prefereren een diepe relatie met al onze spelers", besluit de spelersmakelaar.