Over en uit voor Standard: Rouches moeten volledige streep zetten door Play-Off 1

26-02-2017 16:20

Luik is in mineur. Standard is met nog twee wedstrijden te gaan definitief uitgeschakeld voor Play-Off 1. De Rouches moesten voor eigen publiek winnen van concurrent KV Mechelen, maar na een enerverende match stond er 2-2 op het scorebord.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang en het was in een aftastende openingsafe twintig minuten wachten op de eerste goed mogelijk. Die kwam op het conto van de thuisploeg. Collins Fai stuurde Mathieu Dossevi weg op de rechterflank. Dossevi gaf een goede voorzet, maar Ishak Belfodil kopte de bal een meter over het doel van Colin Coosemans.

Het publiek begon al wat te morren rond het half uur, maar niet veel later stond Sclessin in vuur en vlam. Milos Kosanvic schoot een vrije trap fraai binnen: 1-0. De Rouches hadden het aan zichzelf te wijten dat de voorsprong niet werd vastgehouden tot de pauze. Tot drie keer toe kreeg Standard de bal niet weg. Mats Rits strafte het geklungel genadeloos af: 1-1. Sébastien Delfière floot gelijk voor de rust.

De zorgen werden vijf minuten rust nog groter voor de Luikenaars. Dossevi probeerde een bal van Yohan Croizet te onderscheppen, maar zette op ongelukkige wijze Rits alleen voor doel. De middenvelder faalde wéér niet: 1-2. Ook de bezoekers wisten de voorsprong niet lang in stand te houden. Standard sloeg immers snel toe via Orlando Sa. De Portugees kopte een assist van collega-aanvaller Belfodil in doel, waardoor de stand weer helemaal in evenwicht was.

Aluminium

Na de gelijkmaker was het Standard dat de klok sloeg. De mannen van Aleksandar Jankovic beseften dat er gewonnen moest worden en gingen op zoek naar de 3-2. Het zat Standard ook niet, want Alexander Scholz zag zijn kopbal op de deklat belanden. Belfodil en Dossevi konden goede mogelijkheden ook niet verzilveren. Standard ontsnapten echter ook aan een achterstand. De deklat stond een hattrick van Rits in de weg.

De tijd begon te dringen voor Standard. Het was nu alles of niets. Coosemans had in de 89e minuut nog alle moeite met een poging van invaller Danilo. Vier minuten extra tijd brachten Standard geen miraculeuze ontsnapping meer. KV Mechelen gaf de opponent zo de genadeklap, terwijl het zelf nog volledig in de race blijft voor een plaats in de top-6. Malinwa kan zondagavond nog wel naar plaats zeven worden verwezen door AA Gent.