Update: Pochettino komt met nieuws over geblesseerde Rode Duivels

Update: Pochettino komt met nieuws over geblesseerde Rode Duivels

26-02-2017 19:15

Tottenham Hotspur is op weg naar een ruime zege op Stoke City, maar de Spurs hebben wel een nieuwe tegenvaller moeten incasseren. Toby Alderweireld moest in de tweede helft geblesseerd naar de kant.

De Spurs stonden na 45 minuten, mede danzij een hattrick van Harry Kane, al met liefst 4-0 voor. Tottenham wilde de wedstrijden zonder problemen uitspelen, maar Alderweireld zou het einde niet halen. Onze landgenoot ging direct na rust op de grond zitten en greep naar zijn linkerbeen. Alderweireld bleek niet verder te kunnen en werd vervangen door Kevin Wimmer. 

Alderweireld zal flink balen van, want hij stond eerder dit seizoen al ruim een maand aan de kant met een kwestuur aan de knie. Na de match zal hopelijk meer duidelijk worden over de ernst van deze nieuwe blessure. In navolging van Alderweireld, maakte ook Rode Duivel-collega Jan Vertonghen de negentig minuten niet vol. Hij werd bij zijn rentree in de competitie 25 minuten voor tijd gewisseld door coach Mauricio Pochettino.

Update 19.10 uur: Mauricio Pochettino heeft na de wedstrijd tegen Stoke meer uitleg gegeven voor de microfoon van BBC. "We hopen dat de schade meevalt bij Vertonghen en Alderweireld. Ze vroegen uit voorzorg om vervangen te worden. We zullen maandag de situatie bekijken", aldus de Argentijnse trainer van Tottenham.