Koeman ziet werkpunten bij Lukaku: ''Nog lange weg af te leggen''

Koeman ziet werkpunten bij Lukaku: ''Nog lange weg af te leggen''

26-02-2017 14:06

Romelu Lukaku schoot zich zaterdagmiddag in de geschiedenisboeken van Everton. De Rode Duivel maakte zijn 60e goal in de Premier League voor The Toffees en evenaarde daarmee het record van clubicoon Duncan Ferguson. Coach Ronald Koeman vindt dat Lukaku echter nog veel groeimarge heeft.

Lukaku schoot de bevrijdende 2-0 binnen tegen Sunderland en was daarmee weer van grote waarde voor zijn ploeg. Koeman erkent de grote kwaliteiten van zijn veelscorende spits. "Eén van zijn grootste kwaliteiten is het scoren van doelpunt want hij is groot en sterk'', liet de Nederlandse oefenmeester weten aan Sky Sports. Zoals gezegd ziet hij ook nog verbeterpunten bij 'Big Rom'. "Hij heeft nog een lang weg af te leggen", klinkt het.

Koeman weet waar er nog progressie valt te boeken. "Hij kan nog meer onze middenvelders ontlasten door het de verdegiging van de tegenstander nog lastiger te maken. Zo moeten we de bal niet terugspelen naar de doelman, maar kunnen we meteen weer druk naar voren zetten'', besluit de trainer van de nummer zeven uit de Premier League.