Ferrera wil niet spreken over revanche: Dit is louter een sportieve uitdaging

Ferrera wil niet spreken over revanche: "Dit is louter een sportieve uitdaging"

26-02-2017 12:45

KV Mechelen doet drie speeldagen voor het einde van de reguliere competitie nog steeds mee in de strijd om Play-Off 1. Zondag gaat Malinwa op zoek naar een nieuwe driepunter tegen Standard Luik. Een speciale wedstrijd voor Mechelen-trainer Yannick Ferrera, want hij keert voor het eerst sinds zijn ontslag terug naar Sclessin.

KVM heeft momenteel zeven punten voorsprong op de Rouches en kan Standard dus helemaal uittelen voor de top zes. Toch is Ferrera op zijn hoede voor zijn ex-ploeg. "In mijn ogen spelen we niet tegen de nummer negen uit onze competitie, maar tegen een club uit de Belgische G5", vertelde Ferrera tegenover De Zondag.

"Standard heeft dit seizoen vaak het geluk tegen zich gehad. We mogen niet vergeten dat dit nog steeds een sterke ploeg is. Ze beschikken misschien wel over de beste aanvalslinie die er in België rond loopt. Vooral Belfodil moeten we zo ver mogelijk van ons eigen doel proberen te houden."

Ondanks de commotie rond zijn ontslag in Luik, is er bij Ferrera geen sprake van revanche. "Dit is louter een sportieve uitdaging. Van persoonlijke wraak is er absoluut geen sprake.