Meunier maakt indruk in Parijs: 'Aurier begon met grote voorsprong, maar nu...'

Meunier maakt indruk in Parijs: 'Aurier begon met grote voorsprong, maar nu...'

26-02-2017 11:26

Thomas Meunier is dezer dagen één van de meest besproken spelers in Parijs en in Frankrijk tout court. De Rode Duivel kwam vorige zomer als nummer twee in de hiërarchie aan bij Paris Saint-Germain, maar een half jaar later lijkt hij grote concurrent Serge Aurier gepasseerd te zijn. 

Goal.com probeert in een artikel op zondag de merkwaardige opgang van de Ardennees te reconstrueren. Het medium stelt dat 'Aurier met een grote voorsprong begon, maar dat verschil is nu quasi helemaal weggewerkt omdat de Ivoriaan uitblonk in onregelmatigheid, terwijl Meunier zich opgewerkt heeft in de voorbije reeks wedstrijden.' Mede omdat Aurier in januari naar de Afrika Cup trok, kreeg onze landgenoot zijn kans. Die heeft hij gegrepen.

Goal wilde wel eens weten wat men in België vond van de krachttoeren van Meunier en contacteerde Guillaume Gautier, journalist bij de Waalse tegenhanger van Sport/Voetbalmagazine. "We kunnen wel stellen dat het grote publiek verrast is, ja. Toen hij tekende bij PSG, dachten velen dat de stap van Brugge naar een club die de Champions League wil winnen, te groot was. Zelfs nu blijft de rechtsbackpositie niet ongecontesteerd bij PSG. Veel redenen spelen mee in het bepalen van de speelkansen", verwijst hij naar de extrasportieve problemen van Aurier.

Offensieve troeven compenseren defensieve mankementen
Eén man moet een pluim krijgen, aldus Gautier: Unaï Emery. "Hij volgde Meunier al enige tijd, dankzij enkele positieve scoutingrapporten. Het is een coach die niet twijfelt om zijn ploeg aan te passen aan de tegenstander. En hij hecht veel belang aan backs met een offensief profiel. We wisten wel dat hij speeltijd ging krijgen, meer dan een Batshuayi bij Chelsea bijvoorbeeld. Thomas zal altijd defensieve lacunes hebben, bij lange ballen in de rug of één-tegen-één-situaties", wijst de journalist op zijn gebreken.

"Maar hij compenseert dat met zijn offensieve kwaliteiten. Hij is een zeer moderne vleugelverdediger. Hij kan de lijn aflopen, maar ook naar binnen knijpen om een overtal te creëren in de centrale as. Die beweging beëindigt hij vaak met een pass in de diepte, zoals die op Cavani tegen Barça. Dat is de typische Meunier, dat deed hij al heel vaak bij Brugge", eindigt Gautier.