Nederlander hit bij Lyon... vooral naast veld: 90 tot 95 procent van het geld

Nederlander hit bij Lyon... vooral naast veld: "90 tot 95 procent van het geld"

26-02-2017 11:19

Memphis Depay heeft door zijn komst naar Olympique Lyon heel wat losgemaakt. Op het veld kent de Nederlander wisselend succes, maar buiten de krijtlijnen levert Memphis de Franse topclub al héél veel op. Shirts met zijn naam vliegen over de toonbank.

Memphis is dus een groot marketingsucces voor Lyon. Tijdens een signeersessie op woensdag waren er liefst 1.500 fans aanwezig voor de aanvaller. "Zijn komst heeft voor een enorme gekte onder fans gezorgd", vertelt marketingdirecteur Martial Nardone in de Franse media. "We waren niet eens meer verrast door de aanwezigheid van 1.500 fans bij de signeersessie."

"Vanaf het eerste weekend hebben we een boost in de shirtverkoop gezien. Hij arriveerde op donderdag, tekende op vrijdag en in het weekend dat volgde kwam 90 tot 95 procent van het geld van de shirtverkoop door Memphis-shirts! Hij verkoopt er waarschijnlijk net zoveel als Alexandre Lacazette en Karim Benzema, maar zij kwamen uit onze jeugdopleiding."

"We hebben al een kledinglijn rond Lacazette en rond Memphis zetten we er ook één op, ongetwijfeld", vervolgt Nardone, die een pas op de plaats maakt. "Eerst moet het juridisch dichtgetimmerd worden, samen met zijn entourage."