'Ook in Italië is Anderlecht-flop geen succes: samenwerking niet verlengd'

'Ook in Italië is Anderlecht-flop geen succes: samenwerking niet verlengd'

26-02-2017 10:40
2

Het was één van dé transferverhalen van afgelopen zomer, de komst van Sebastian De Maio naar RSC Anderlecht. De Franse verdediger moest een steunpilaar worden in de paars-witte achterhoede, maar dat draaide even anders uit. Toch lijkt hij in juni weer in Brussel te staan.

De Maio kwam met heel wat adelbrieven naar Anderlecht vanwege zijn jarenlange staat van dienst in de Serie A. In zijn eerste wedstrijden bij de Belgische recordkampioen viel hij echter vooral op door zijn gebrek aan snelheid en wendbaarheid. Na een conflict met René Weiler werd snel een drastische beslissing genomen: De Maio zou België in augustus, amper anderhalve maand na zijn komst, alweer verlaten.

Het Italiaanse Fiorentina sprong gretig in de bres. Dat zullen de Florentijnen zich inmiddels misschien wel beklagen, want veel speelminuten maakt de 29-jarige verdediger niet in de kunststad. Voorlopig blijft zijn bijdrage beperkt tot vier wedstrijden in de Serie A.

In de overeenkomst was een optie opgenomen voor een langere samenwerking, maar die zal Fiorentina naar alle waarschijnlijkheid niet lichten, meldt Corriere dello Sport. Wat Anderlecht komende zomer zal aanvangen met De Maio, is voorlopig een vraagteken.