'Southampton, West Ham en Everton willen zwaar dokken voor Genste nieuwkomer'

'Southampton, West Ham en Everton willen zwaar dokken voor Genste nieuwkomer'

26-02-2017 10:06
1

AA Gent investeerde afgelopen winter zwaar in Lovre Kalinic. Voorlopig lijkt de doelman echter elke euro waard. Zo hielp hij vorige donderdag nog mee in de stunteliminatie van Tottenham Hotspur. Dat is ook bij andere teams over het Kanaal niet onopgemerkt gebleven.

Volgens The Sun zullen drie Engelse clubs komende zomer een poging wagen om Kalinic binnen te hengelen. Voornamelijk Everton FC is onder de indruk van de Kroaat. De ploeg van Romelu Lukaku en Kevin Mirallas is op zoek naar een nieuwe nummer één voor volgend seizoen. Eerste keuze zou wel Fraser Forster, de Engelse international van Southampton FC, zijn.

Dat hoeft geen probleem te zijn voor Kalinic, want als The Saints hun goalie effectief zien vertrekken, zijn ook zij bereid om in Gent aan te kloppen. Datzelfde geldt overigens evenzeer voor West Ham United. Volgens het Britse medium zou het bieden starten vanaf zo'n twaalf miljoen euro. Zo zouden de Buffalo's kunnen spreken van een mooie investering: zelf betaalden ze ruim drie miljoen voor hun doelwachter.

Werkvergunning
Enige probleem in een deal rond Kalinic is zijn werkvergunning. Anderhalf jaar geleden was hij immers al op weg naar de Premier League, toen Aston Villa (inmiddels gedegradeerd) verregaande interesse had. Bij gebrek aan een werkvergunning kwam voor bij een commissie die over mogelijke uitzonderingen gaat, maar hij werd uiteindelijk geweigerd. Nu zou die commissie misschien wél akkoord gaan.