Tienkoppig Eupen heeft twee keer reden om te vieren op Daknam

25-02-2017 21:50

Promovendus KAS Eupen heeft zaterdag het behoud mogen vieren. Ondanks dat de Panda's een uur met een man minder speelden tegen Sporting Lokeren, wisten ze toch te winnen. Na negentig minuten stond er op Daknam 1-2 op het scorebord.

In de eerste helft viel er lang niks te beleven. De twee ploegen leken wel tevreden met 0-0. De eerste opschudding kregen we iets voor het halfuur. Ibrahim Diallo kwam net te laat op Bob Straetman en kreeg van scheidsrechter Verboomen meteen rood. Bij de bezoekers vonden ze dat een overdreven beslissing.

Maar ondanks een man minder ging Eupen plots beter spelen. Het duurde dan ook niet lang alvorens het op voorsprong kwam. Eric Ocansey zorgde voor de 0-1. Eupen had de wedstrijd in handen, maar toch gingen we rusten met een 1-1 stand. De ref kende een lichte strafschop toe en Maric zorgde voor de gelijkmaker.

Daar is de ref weer
In de tweede helft zag het er lang naar uit dat er aan de score niks meer gingen veranderen, maar toen stal  Verboomen voor de derde keer de schow. De scheidsrechter blokte ongewild een aanval van Lokeren af en op counter zette Onyekuru  de eindstand op het bord.

Door de zege telt Eupen nu dertig punten. De kloof met Moekroen bedraagt nu twaalf punten, waardoor de Panda's zeker zijn van een verlengd verblijf op het hoogste niveau. Ook Waasland-Beveren verzekerde zich trouwens zaterdag van het behoud.