Waasland-Beveren mag champagne ontkurken, het behoud is zeker

25-02-2017 21:47

Operatie redding voor Waasland-Beveren is voltooid. Zaterdag gingen de Waaslanders met 1-2 winnen op het veld van KV Kortrijk. Door de zege heeft Waasland-Beveren voldoende punten verzameld om ook volgend seizoen uit te komen in Eerste Klasse A.

Waasland-Beveren zette op de vorige speeldag al een enorme stap richting behoud door 1-2 te winnen van Moeskroen. Zaterdag had het aan één punt voldoende om zeker te zijn van de redding, maar het deed beter.

Voor de rust viel er in Kortrijk weinig te beleven. De twee ploegen speelden met de handrem op. Pas iets voor het uur werd het echt interessant. In de 57e minuut opende Alessandro Cerigioni met het hoofd de score. Lang konden de bezoekers niet genieten van hun voorsprong, want een minuut later hingen de bordjes weer in evenwicht. Idriss Saadi schoot raak in de vlucht. De assist kwam van Kristof Dhaene.

Vijf minuten later bracht Cerigioni Waasland-Beveren opnieuw op voorsprong. Dit keer hielden de bezoekers deden wel vast. De kloof met Moeskroen bedraagt nu twaalf punten, voldoende groot dus om niet meer laatste te eindigen. Ook Eupen wist zich zaterdag te verzekeren van het behoud.