Charleroi doet schitterende zaak met het oog op Play-Off 1

Charleroi doet schitterende zaak met het oog op Play-Off 1

25-02-2017 19:45
1

Sporting Charleroi heeft opnieuw een Houdini-act gedaan. De troepen van Felice Mazzu speelden een zwakke partij, maar een goal van Hamdi Harbaoui maakte het verschil in de slotfase. Het is de achtste keer dat Charleroi in de laatste tien minuten de zege pakt

Het veld op Mambourg was bijzonder matig, en dat had ook zijn gevolgen voor het voetbal. Uitgespeelde kansen waren in de eerste helft heel schaars. De eerste kans was voor Ceballos, maar hij vond de vuisten van Penneteau. Even later kon Ceballos opnieuw dreigen met een vrijschop, maar die ging over de kruising.

Het duurde een tijdje eer Charleroi echt kon terugslaan. De troepen van Felice Mazzu maakten nauwelijks iets klaar, maar op een stilstaande fases lukte het bijna toch. De rijzige Dessoleil kon koppen na een vrijschop, maar Pirard had een sterke reflex in huis. Het was meteen de laatste echte bedreiging in een zoutloze eerste helft.

Geen beterschap
Charleroi nam het heft in handen in de tweede helft, met vooral een zeer aanwezige Harbaoui. De Tunesiër kreeg ook de eerste kans, maar na een mooie voorzet van Benavente kopte hij langs. Diezelfde Harbaoui mocht even later trappen uit een schitterende positie, maar was verrast en knalde over. Van STVV kwam er niet veel meer.

Mazzu zette alles op alles met Pollet en Tainmont als invallers, maar STVV kon het behoud al ruiken. Met nog één puntje erbij was het zeker van een verlengd verblijf in 1A. Zover kwam het echter niet. Derde keer, goede keer voor Harbaoui: in minuut 88 kopte hij een bal onhoudbaar binnen. Late goals zijn een handelsmerk van Charleroi, dat is opnieuw bewezen.

Charleroi zet zich nu boven KV Oostende op de vijfde plaats met 47 punten en zet de concurrentie zwaar onder druk. STVV moet nog een puntje sprokkelen, al haalt rode lantaarn Moeskroen vermoedelijk geen 9 op 9 meer.