AA Gent heeft gewonnen met lelijk voetbal en lelijke supporters

"AA Gent heeft gewonnen met lelijk voetbal en lelijke supporters"

25-02-2017 19:00

AA Gent heeft donderdag clubgeschiedenis geschreven, Tottenham uitschakelen gebeurt niet iedere dag. Het Nieuwsblad-columnist Nico Dijkshoorn is blij dat AA Gent het met ... lelijke spelers doet.

Dijkshoorn heeft AA Gent een mooi 'compliment', al klinkt het niet meteen zo. "Hein Vanhaezebrouck en AA Gent hebben deze wedstrijd godzijdank gewonnen met lelijk voetbal en met allemaal lelijke supporters op de tribune. Hein Vanhaezebrouck is geen Mourinho. Hein laat zijn kostuums uit oud tentdoek maken. Soms zie je nog een lusje op zijn rug hangen waar vroeger een tentstok doorheen werd gestoken. AA Gent bewees donderdag de liefhebbers van ouderwets lelijk voetbal een grote dienst", zo vertelt Dijkshoorn.

Traditie heeft het in deze match gehaald van hypermoderne trainingstechnieken. "Eindelijk, ja mensen, eindelijk won weer eens de ploeg met het meeste karakter en niet het team met het duurste krachthonk en het mooiste trainingsveld. Ik begin er zo ziek van te worden, al die Europese topteams met alleen maar atleten van 1,96 meter in de basis. Ik zie iedere week voetballers over de velden draven alsof ze aan de 100 meter estafette deelnemen. Het is allemaal kracht, snelheid, kopkracht, balcirculatie en longinhoud."