Komt Eurostadion er toch door? Gezwicht voor de druk van Ghelamco

Komt Eurostadion er toch door? "Gezwicht voor de druk van Ghelamco"

25-02-2017 18:45

De gemeente Grimbergen heeft Ghelamco, de bouwheer van het Eurostadion, een groot plezier gedaan. Het wil de schrapping van een buurtweg nu toch realiseren, dat is een voorwaarde om het stadion te kunnen bouwen. In de buurtgemeentes begrijpen de burgemeesters er niets van.

De gemeenteraad van Grimbergen keerde haar kar compleet toen Ghelamco dreigde met een schadeclaim. Walter Vansteenkiste, burgemeester van het naburige Wemmel, vindt dat belachelijk. "Tot onze grote verbazing maakt de gemeente Grimbergen inderdaad een bocht van 180 graden. Ik vrees dat de Grimbergse kiezer dit zeker zal meenemen naar stembus", klinkt het in De Standaard.

Toch weet Vansteenkiste dat de bouwheer nog niet gewonnen heeft. "Ghelamco moet nog niet triomferen, want we hebben nog verschillende pijlen op onze boog. Het blijft jammer dat de voetweg zou kunnen worden afgeschaft. Los van de plannen voor een nieuw stadion, moet bij geen enkel project nog rekening gehouden worden met een voetweg. We wachten de beslissing van de provincie af om dan onze eigen houding in het dossier te bepalen. We kunnen bijvoorbeeld nog steeds in beroep gaan."

Ook Hans Bonte, de burgemeester van Vilvorde, begrijpt er weinig van. "Ik kan niet meer volgen. Eerst weigert Grimbergen de buurtweg af te schaffen, om dan volledig van mening te veranderen. Het gevolg: een compleet verdeelde meerderheid. Nu heeft iedereen de indruk dat de gemeente gezwicht is voor de druk van Ghelamco."