Antwerp denkt al stap vooruit: Vol stadion tegen Anderlecht en Club Brugge

Antwerp denkt al stap vooruit: "Vol stadion tegen Anderlecht en Club Brugge"

25-02-2017 18:00
1

Wie promoveert er dit seizoen naar Eerste Klasse A? Met Roeselare, Lierse en Antwerp zijn er nog drie kandidaten. Bij Antwerp droomt CEO Yorik Torreele van meer, maar nuanceert hij wel het belang van de promotie.

Torreele weet dat Antwerp stilaan snakt naar de hoogste afdeling, maar voor het voortbestaan van de club is dat niet strikt nodig. "Promotie is geen absolute noodzaak. Maar het is wel onze ambitie om op een hoger niveau aan de slag te gaan. Het liefst zo snel mogelijk. De aanhang wil voetbal zien tegen betere ploegen, de spelers en de coach willen zich bewijzen tegen betere tegenstanders en het bestuur wil zich ook op een hoger niveau bewijzen en spelen in een vol stadion tegen Anderlecht en Club Brugge", vertelt hij in Gazet Van Antwerpen.

Het missen van promotie zou geen financiele kater betekenen, zoals her en der wordt beweerd. "We willen als club graag blijven evolueren. Dan moet je weer een nieuwe stap zetten. Maar de toekomst van Antwerp hangt niet af van 1A of 1B. Natuurlijk speelt ook het financiële plaatje mee, zoals de tv-rechten. Het zou ons weer wat meer ademruimte geven. Maar je moet ook niet overdrijven, want in 1A stijgt ook de loonmassa. Ooit staat Antwerp weer op het hoogste schavotje."