Bayern geeft HSV voetballes, Dortmund en Leipzig winnen ook

25-02-2017 17:28

Bayern München blijft fier aan kop gaan in de Bundesliga. De concurrenten RB Leipzig en Borussia Dortmund maakten tegen FC Köln en Freiburg geen fouten, maar Bayern maakte gehakt van Hamburger SV (8-0). Robert Lewandowski tekende voor een hattrick.

Bayern München - Hamburger SV 8-0
Bayern kende in het duizendste duel van Carlo Ancelotti als trainer totaal geen moeite met HSV. In het recente verleden werden al grote uitslagen neergezet. Vorig seizoen wist Bayern met 5-0 te winnen, het jaar daarvoor met 8-0. Bij rust stond het zaterdag al 3-0 door goals van Vidal en twee van Lewandowski.

HSV kreeg voetballes in het zuiden van Duitsland, want ook na rust scoorde Lewandowski (hattrick). Daarna haalde David Alaba de trekker over voor de 5-0. Invaller Kingsley Coman maakte het nog erger voor HSV en scoorde in negen minuten twee keer: 6-0 en 7-0. Het hield dus niet op voor het arme HSV.

Arjen Robben had nog niet eens een hoofdrol vertolkt, maar maakte drie minuten voor tijd alsnog zijn doelpunt: 8-0. Een monsterzege. Door de overwinning van Leipzig blijft het gat vijf punten. Dortmund heeft dertien punten achterstand en is de nummer drie van de Bundesliga.