Roef verrast met opvallende uitspraak: Niet gemaakt om profvoetballer te worden

Roef verrast met opvallende uitspraak: "Niet gemaakt om profvoetballer te worden"

25-02-2017 15:22

Davy Roef verhuisde in januari op huurbasis naar het Spaanse Deportivo La Coruna. De doelman begon dit seizoen als nummer één bij RSC Anderlecht, maar moest zijn plaats afstaan aan Frank Boeckx. Heeft de youngster nog een toekomst bij de Brusselaars?

In juni zit zijn Spaanse avontuur er in principe op en keert Roef terug naar Anderlecht. De vraag is echter of Roef een nieuwe kans zal krijgen van René Weiler. De Zwitser was nooit overtuigd van de kwaliteiten van de introverte Roef, die beseft dat hij progressie moet maken bij Deportivo.

"Ik ben qua persoonlijkheid niet gemaakt om profvoetballer te worden”, verraste Roef tegenover Fan. "Het is een wereld waarin ik niet thuishoor. Je hebt veel voetballers die nogal luidruchtig zijn. Soms zelf ronduit arrogant. Zo ben ik helemaal niet."

"Als ik opnieuw kon beginnen, ik zou spits worden. Dit gasten mogen drie kansen missen. Als ze in de laatste minuut toch scoren, zijn ze de held. Hoewel, met mijn schoenmaat 48 zou ik constant buitenspel staan. Laat dus maar", besloot een lachende Roef.