'Ik naar Anderlecht? Dat was voor mij een complete verrassing'

'Ik naar Anderlecht? Dat was voor mij een complete verrassing'

25-02-2017 13:20

Momenteel strijdt Silvère Ganvoula nog tegen de degradatie met Westerlo. Volgend seizoen speelt de aanvaller voor de titel met Anderlecht. Ganvoula heeft zin in dat avontuur.

"Toen mijn manager mij twee dagen voor het einde van de wintermercato meldde dat ik naar Anderlecht kon, was dat voor mij een complete verrassing", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Daarvoor kon Westerlo me verkopen aan een Chinese club, maar dat interesseerde me niet. Ik kon daar nog meer verdienen, maar ik wil een carrière uitbouwen in Europa. Als ik nu naar Anderlecht ga, is mijn doel om ook daar te spelen. Daar ga ik me dubbel voor plooien."

Nu moet de aanvaller zich nog even focussen op Westerlo. "Ik heb maar één wens voor ik naar Anderlecht vertrek: Westerlo in eerste klasse houden. Met K Oostende, Zulte Waregem en Genk hebben we drie moeilijke opdrachten. Ik heb al gescoord tegen Standard, Anderlecht en Club Brugge, ik heb geen schrik van de tegenstanders die komen."

Ganvoula wil iets achterlaten bij Westerlo. "Ik heb 8 goals gemaakt, maar ik wil met 11 of 12 eindigen. Ik wil hier langs de grote poort vertrekken."