Stunt in de maak? Belgische club kan Europa League winnen

Stunt in de maak? "Belgische club kan Europa League winnen"

25-02-2017 11:30

België heeft naam gemaakt in de Europa League, met drie clubs bij de laatste zestien doet niemand beter. Johan Boskamp is niet zo verbaasd, hij ziet dat het Belgische voetbal in opmars is. Het Nederlandse voetbal daarentegen...

Het is 28 jaar geleden dat twee Belgische clubs in Europa tegen elkaar speelden, toen ging het om KV Mechelen en Anderlecht. Boskamp ziet dat het goed gaat met het Belgische voetbal. "Er kwam wat geluk bij kijken, maar het is knap dat België met drie clubs door is. De laatste keer dat dat is gebeurd, is ten tijde van de Hindenberg", lacht de Nederlander.

Dat stond in schril contrast met de afgang van het Nederlandse AZ. "Als je ziet hoe AZ Alkmaar zich heeft gemanifesteerd tegen Lyon: 7-1. De heenmatch eindigde al in 1-4 en dan hoorde je een ventje van AZ zeggen dat ze in Lyon nog vier keer konden scoren. Dan weet je niet hoe het internationale voetbal werkt. De Belgische ploegen weten dat wel." 

'Bossie' droomt zelfs al van veel meer. "Het is zelfs niet onmogelijk dat een Belgische club de Europa League wint. Het blijft namelijk een ander niveau dan de Champions League en als alles meezit, zou het kunnen. Al moet je niet vergeten dat de grote ploegen een extra stimulans hebben, omdat eindwinst een ticket voor de Champions League oplevert."