Mulder verwacht enorme clash: ''Genk-Gent wordt een duel op leven een dood''

Mulder verwacht enorme clash: ''Genk-Gent wordt een duel op leven een dood''

25-02-2017 11:07

De loting voor de achtste finales van de Europa League kende vanuit Belgisch oogpunt een sensationele uitkomst, want AA Gent en Racing Genk komen elkaar tegen in de volgende ronde. Jan Mulder verwacht alvast een felle strijd.

Mulder vindt dat er ontgoocheld moet worden gereageerd op dit affiche. "Zouden ze liever APOEL hebben geloot? Voor twee van de gekwalificeerde clubs is er kans op een kwartfinale, maar toch hangt er een zekere matheid over het land. Genk-Gent: alledaagser kun je het niet bedenken'', schrijft hij in Het Laatste Nieuws.

De Nederlander zag éen aspect van het 'matige lot' over het hoofd. "Maar vergeet niet dat Genk-Gent een tussenstation is. Het ware spektakel komt daarna. Even de euforie inhouden en dan weer vol gas tegen het Manchester United van Zlatan, de jonge raspaarden van Olympique Lyonnais of AS Roma met Radja Nainggolan. Het roemruchte Ajax van Cruijff en Van Basten.''

Hij verwacht zoals gezegd wel een mooie clash tussen de twee Belgische ploegen. ''Wanneer Alejandro Pozuelo en Leandro Trossard in maart aantreden tegen Jérémy Perbet en Brecht Dejaegere, zal het al een beetje gaan om eeuwige roem. Ja, hoe langer ik erover nadenk, hoe sensationeler die loting is. Genk- Gent wordt een duel op leven en dood'', besluit Mulder zijn column.