VP Exclusief: 'Vliegen van Genk naar Gent is geen grap'

VP Exclusief: 'Vliegen van Genk naar Gent is geen grap'

25-02-2017 12:20
4

Er zal de komende weken nog druk over gesproken worden: in de achtste finales van de Europa League werd KRC Genk zowaar gekoppeld aan AA Gent. Een Belgische clash dus, maar dat wil niet zeggen dat de sfeer van een Europese ontmoeting verloren gaat. Althans niet bij ASL Travel ...

De reisorganisatie komt namelijk met een zeer opmerkelijk initiatief op de proppen. Als Genkse fan kan je de verplaatsing naar Gent maken met het vliegtuig. ASL Travel zal daarvoor een speciale charter inleggen. Die zal vertrekken vanop Luik en landen in Wevelgem, waarna er overnacht wordt in de Arteveldestad. 

Het plan gaat wel enkel door wanneer er minimaal veertig geïnteresseerden zijn. Of het nu per vliegtuig of per auto zal zijn, hoe dan ook zullen vele supporters beide confrontaties in de Europa League willen bijwonen. Dat twee Belgische ploegen tegenover mekaar staan op het Europese toneel, is immers zo goed als uniek. Enkel in 1988 gebeurde het eerder: KV Mechelen schakelde toen RSC Anderlecht uit.

Update 12.20 uur: Voor alle duidelijkheid: het is geen grap. VoetbalPrimeur.be nam contact op met ASL Travel. "Na de loting dachten we, laten we iets ludiek doen. We organiseren al jaren voetbalreizen en dachten nu iets speciaals te doen", aldus zaakvoerder Arne Geusens. "Als we effectief veertig inschrijvingen halen, vliegen we uit. Anders wordt het een alternatief, de bus. De eerste mensen informeerden trouwens al naar de reis."