Nederlanders temperen Belgische euforie: ''We moeten nou ook niet overdrijven''

Nederlanders temperen Belgische euforie: ''We moeten nou ook niet overdrijven''

25-02-2017 10:35
3

België is dankzij AA Gent, Anderlecht en Racing Genk de hofleverancier in de achtste finales van de Europa League. Deze knappe prestaties is ook niet in Nederland onopgemerkt gebleven. Onze noordeburen temperen wel enigszins de euforie.

''Jullie hebben de wedstrijd zelf gezien. We kunnen nu ook niet zeggen dat ze helemaal ongelukkig zijn geweest'', zegt journalist  en tv-presentator Kees Jansma in het voetbalprogramma Voetbal Inside. ''Als je Zenit-Anderlecht neemt. Het staat 3-0, dan komt Bram Nuytinck erin, die kopt een bal voor en dan wordt het nog 3-1 in de zoveelste minuut. Die hadden uitgeschakeld kunnen zijn'', oordeelt Jansma over de ontsnapping in extremis.

Volgens Jansma is ook AA Gent niet zonder geluk gebleven tegen Tottenham. ''Ze spelen met tien man door die afschuwelijke overtreding van Dele Alli. Harry Kane kopt nog in eigen doel. Ik gun het die Belgen van harte, maar we moeten ook niet overdrijven hoor.'' Jansma wijst daarbij tot slot op de bevrijdende treffer van Perbet. ''Ook deze goal is vrij gelukkig. Hij wordt twee keer van richting veranderd. En dan gaat 'ie erin. Prima allemaal, maar het is nou niet zo dat die Belgen gedomineerd hebben in die wedstrijden.''