Icoon vloog eruit bij Club: Heel wat spelers van kampioenenploeg waren weg

Icoon vloog eruit bij Club: "Heel wat spelers van kampioenenploeg waren weg"

25-02-2017 09:40

Het leek een match made in heaven, toen Club Brugge icoon Jan Ceulemans aanstelde als hoofdcoach een tiental jaar geleden. In de praktijk draaide het bewind van de ex-international uit op een teleurstelling. Ceulemans blikt zelf zonder wroeging terug op die periode.

Zijn ontslag destijds kan hij wel plaatsen. "Dat was meer een keuze van het hart dan van het verstand. Heel wat spelers van de kampioenenploeg waren vertrokken en er was geen geld meer. We pakten zeven punten in de Champions League en in de competitie deden we het ook niet slecht, maar dan kwam die fatale zondag in Gent. Dat ontslag was een serieuze tik, omdat ik vond dat het ook niet terecht was", aldus de Caje in de Krant van West-Vlaanderen.

"Dat deed meer pijn dan een ander ontslag, omdat het mijn Club was. Het is ook nog altijd mijn Club. Zo’n lange periode veeg je niet zomaar uit. Maar er waren toen bepaalde afspraken gemaakt en die werden niet nagekomen. Zo moest ik bijvoorbeeld de jeugd inpassen: Vanaudenaerde, Verbauwhede, Vandelannoite, Van Tornhout, Provoostje, Vlaeminckske, Roelandts... Waar spelen die mannen nu?", eindigt Ceulemans met een kritische noot.