Anderlecht wordt gewaarschuwd voor heksenketel: ''De sfeer is ongezien''

Anderlecht wordt gewaarschuwd voor heksenketel: ''De sfeer is ongezien''

25-02-2017 10:20

Anderlecht werd vrijdag tijdens de loting voor de achtste finales van de Europa League gekoppeld aan het Cypriotische APOEL Nicosia. Igor de Camarago staat daar sinds deze zomer onder contract. De ex-Rode Duivel ziet APOEL zeker niet als de underdog.

"APOEL is van hetzelfde niveau als Anderlecht of Club Brugge. In België zouden we een topclub zijn", aldus een overtuigde De Camargo in Het Laatste Nieuws. De aanvaller wijst ook op hun prestatie in de vorige ronde. "We hebben deze Europa League-campagne bewezen dat we iets in onze mars hebben. We hebben Atletic de Bilbao uitgeschakeld, toch een subtopper uit Spanje.''

Anderlecht speelt op 9 maart eerste uit en De Camargo verwacht een heksenketel. ''Op eigen veld zijn we zeer sterk. De sfeer hier is ongezien. Niet te vergelijken met België. De fans zijn zó hevig, zingen de hele wedstrijd lang. Alleen in de derby's gaat het er soms zelfs een beetje over. Er zijn veel politieke spanningen in Cyprus, door de gespannen situatie tussen Griekenland en Turkije, en dat zet zich ook door naar de voetbalclubs."

De Camargo is ondanks elf treffers niet altijd zeker van een basisplaats, maar heeft veel zin in de dubbele confrontatie. ''Ik kijk ernaar uit. Wij allemaal hier, trouwens. APOEL stootte nog nooit zo ver door in Europa. Ons parcours is een droom. Eén die nog langer dan de 1/8ste finales kan duren'', besluit hij vol vertrouwen.