Revolutie in het Belgische voetbal: vanaf nu voetbal op maandag

Revolutie in het Belgische voetbal: vanaf nu voetbal op maandag

25-02-2017 07:08

Veel clubleiders hebben er de voorbije weken om geklaagd, en nu is het dan eindelijk zo ver: ook Belgische teams die actief zijn in Europa, zullen op maandag wedstrijden kunnen afwerken. Dat heeft Pierre François bevestigd aan Het Nieuwsblad.

Nochtans verliepen de onderhandelingen niet zo gemakkelijk. "De tv-zenders vroegen om één zaterdagavondmatch om 20.30 uur te laten beginnen", zegt François, lid van de Pro League. "We gingen akkoord, maar in ruil eisten wij de toestemming om Europese vertegenwoordigers op maandag in actie te laten komen. We gaan dat proces dit seizoen vanaf de Europese kwartfinales in gang steken."

Aangezien KRC Genk en AA Gent in de achtste finales tegen mekaar werden uitgeloot, komt die maatregel er sowieso. Herman Van Holsbeeck, manager bij RSC Anderlecht, had nog gepleit voor die oplossing. "Ik wil Gent en Genk feliciteren met hun kwalificatie. Mede dankzij de play-offs floreert het Belgische voetbal. Maar wie Europees ver doorstoot, wordt ook gestraft. De combinatie Europa League en Play-off 1 is te zwaar.

"We willen allemaal kampioen worden om de 15 à 20 miljoen van de Champions League binnen te halen, maar dan moet je de Europa League bijna laten vallen. Club Brugge verspeelde twee jaar geleden al eens een titel op die manier. Ik weet dat er tegenstand is bij de kleinere clubs, maar ik hoop op begrip", eindigt hij hoopvol.