Club Brugge speelt Zulte Waregem van het kastje naar de muur

24-02-2017 22:18
1

Vrijdag heeft Club Brugge meer dan indruk gemaakt. In de 'topper' tegen Zulte Waregem degradeerde het Zulte Waregem tot mak lammetje. Blauw-Zwart haalde het met 5-0.

Voor de eerste helft van Club Brugge waren vrijdag enkel alleen superlatieven goed genoeg. Blauw-Zwart liet in de eerste 45 minuten niks heel van Zulte Waregem. Al na amper vier minuten opende Ruud Vormer de score. De Nederlander blonk uit op rechts en knikte staalhard binnen.

Na de openingsgoal bleef Club Brugge gas geven met Hans Vanaken in de hoofdrol. Rond het halfuur werd het daarvoor twee keer beloond. Eerst scoorde Björn Engels, daarna José Izquierdo. Na zijn goaltje vierde de Gouden Schoen aan de zijlijn met een zonnebril. Vlak voor de pauze pikte Vormer zijn tweede goaltje van de avond mee.

In de tweede helft kregen we helaas minder te zien. Club Brugge bleef baas, maar speelde met minder drang naar voren. De forfaitscore kwam uiteindelijk toch op het bord. Sammy Bossut gaf een strafschop weg en Jelle Vossen scoorde vanaf elf meter. Dat had Vormer nog aan de rust voorspeld

Door de overwinning staat Club Brugge nu weer alleen aan de leiding met drie punten voorsprong op Anderlecht. Paars-wit ontvangt zondag nog KRC Genk. Zulte Waregem blijft derde in de stand.