Gezien de magie van vorig seizoen, had Ranieri meer vertrouwen verdiend

"Gezien de magie van vorig seizoen, had Ranieri meer vertrouwen verdiend"

24-02-2017 17:32

Gary Lineker begrijpt helemaal niets van het ontslag van Claudio Ranieri. De presentator van Match of the Day en voormalig Leicester City-spits vindt dat de club een standbeeld voor hem op zou moeten richten, in plaats van hem op straat te zetten.

Het is een feit dat Leicester niet draait. Maar een ontslag gaat er bij Lineker niet in. "Ze zouden een standbeeld voor hem op moeten richten, niet ontslaan", zegt Lineker tegen de BBC. "Wat Claudio heeft bereikt is geweldig. De verwachtingen stijgen logischerwijs enorm. Maar Leicester staat waar Leicester hoort te staan. Gezien de magie van afgelopen seizoen, had hij het verdiend om meer vertrouwen en tijd te krijgen."

"De manier waarop iedereen achter Leicester ging staan afgelopen seizoen, is iets dat ik nog nooit heb meegemaakt", zegt Lineker. "Om dat nu allemaal weg te gooien is een laffe beslissing. Tuurlijk zijn ze in paniek geraakt vanwege de omstandigheden, maar de feiten vertellen niets geks. Een trainerswissel? Soms werkt het, soms werkt het niet. Het werkte niet voor Swansea City, niet voor Crystal Palace."