OFFICIEEL: KV Mechelen beloont heropgeleefde basiskracht met nieuw contract

OFFICIEEL: KV Mechelen beloont heropgeleefde basiskracht met nieuw contract

24-02-2017 17:08

Hoe het kan keren in de voetbalsport. Halverwege 2016 leek er voor Colin Coosemans geen toekomst meer weggelegd bij KV Mechelen. Begin 2017 behoort de doelman weer tot de besten uit de Jupiler Pro League en ziet hij die prestatie beloond met een contractverlenging.

Op zijn eigen Twitter-account maakt Coosemans bekend dat hij een nieuwe verbintenis ondertekend heeft in Mechelen. Hij blijft nu tot minimaal 2020 plakken bij de Antwerpenaren. De 24-jarige keeper is er momenteel bezig aan zijn tweede seizoen. Zijn doorbraak kende hij bij Club Brugge, waarna Coosemans een stapje terug zette om zich te ontwikkelen bij Waasland-Beveren. Dat lukte, want hij speelde er bijna alles.

Vervolgens plukte KV Mechelen hem dus weg in de zomer van 2015. Een succesverhaal leek dat allerminst te worden, want in zijn eerste jaar in Mechelse loondienst kwam hij geen minuut in actie. Coosemans was daar absoluut niet mee opgezet, mede omdat hij keeperstrainer Philippe Van de Walle ervan beschuldigde concurrent Anthony Moris voor te trekken. Ook in het huidige seizoen speelde Coosemans eerst tweede viool, maar na een blessure van Moris kwam hij in de ploeg. Daar profiteerde hij van, want de ex-Bruggeling presteerde sterk de voorbije maanden.