Zulte Waregem en Coopman reageren op twijfels: Geen afspraken met Club

Zulte Waregem en Coopman reageren op twijfels: "Geen afspraken met Club"

24-02-2017 14:38

Michel Preud'homme verraste door te stellen dat Sander Coopman niet zou mogen spelen tegen moederclub Club Brugge. Nochtans staat er geen clausule in de huurovereenkomst met Zulte Waregem en viel Coopman in de heenwedstrijd al in. Bij Essevee vielen ze dan ook uit de lucht.

Preud'homme verklaarde dat er een gentlemen’s agreement zou zijn, een mondelinge afspraak tussen de besturen. "Ik weet van niets", aldus Eddy Cordier, de algemeen manager van Zulte, in Het Nieuwsblad. "Er is nergens in het contract opgenomen dat Sander niet zou mogen spelen tegen Club Brugge. En daarover zijn recent ook geen nieuwe afspraken gemaakt."

Ook de speler zelf viel uit de lucht toen hij de uitspraken van Preud'homme hoorde. "Ik heb geen enkel signaal opgevangen dat ik niet zou mogen spelen. Toen ik in de heenronde mocht invallen tegen Club, kreeg ik wel een paar keer de vraag waarom ik wel en andere huurlingen niet mochten spelen tegen Brugge. Maar dat zal zijn omdat ik een betere makelaar heb, zeker?", lacht Coopman.

De aanvallende middenvelder sukkelt wel met een griepje. Als hij tijdig hersteld, is de kans niet onbestaande dat hij start tegen zijn moederclub.