Na Gent wil ook Anderlecht op maandag voetballen: Anders worden we gestraft

Na Gent wil ook Anderlecht op maandag voetballen: "Anders worden we gestraft"

24-02-2017 14:22
11

KAA Gent stelde het eerder al voor, maar nu schaart ook Anderlecht zich achter het idee om op maandag te voetballen. Dat stelt manager Herman Van Holsbeeck bij Het Nieuwsblad. Volgens de Brusselaars is de rustperiode anders te kort tussen de Europese wedstrijden en competitiematchen.

"Stel dat je speelt in het Russische Krasnodar op donderdag om 21u en dan moet je opnieuw spelen op zondag in Play-Off 1. De rusttijd is veel te kort en dan worden we gestraft in de Play-Offs", legt Van Holsbeeck uit. Om het plan erdoor te krijgen, moeten de andere clubs wel akkoord gaan. "Er is nog veel tegenstand binnen de Pro League, maar CEO Pierre François verzekerde me dat de tv-zenders wel principieel akkoord zijn met maandagvoetbal."

De manager van Anderlecht ziet dan ook slaagkansen. "We moeten het bespreekbaar maken voor de teams die Europees voetballen. En ik hoop dat de clubs die België vertegenwoordigen in Europa een doorslaggevende stem hebben." Gent kwam eerder dit seizoen al op de proppen met het plan. "In andere competities kunnen ploegen na zware matchen in de Europa League op maandag voetballen. Wij bewijzen België een dienst, maar zolang voetballen op maandag taboe blijft, worden wij daarvoor gestraft", zei manager Michel Louwagie donderdag nog.