Opponent van Anderlecht maakte nog maar zelden indruk in Europa

Opponent van Anderlecht maakte nog maar zelden indruk in Europa

24-02-2017 13:59

Anderlecht neemt het in de volgende ronde vna de Europa League op tegen APOEL Nicosia. Het is een haalbare kaart voor Anderlecht, want de 25-voudig kampioen kon nog maar zelden imponeren in Europa.

APOEL Nicosia is dé ploeg van Cyprus. APOEL werd de afgelopen vier jaar kampioen van het land en is als koploper ook nu weer hard op weg de landstitel. De topclub doet het de afgelopen seizoenen niet geweldig in Europa. Een plaats in de kwartfinale in de Champions League van 2011/12 was een absoluut hoogtepunt, maar vervolgens was de groepsfase van het miljoenenbal of de Europa League altijd het eindstation. Ook in het verleden vielen er nauwelijks successen te vieren.

De ploeg probeerde zich dit seizoen via de kwalificatie weer te plaatsen voor de poulefase van de Champions League, maar moest in de play-offs het hoofd buigen voor FC Kopenhagen. APOEL wist in de Europa League vervolgens wel als eerste te eindigen in een poule met Olympiakos Piraeus, Young Boys Bern en FC Astana. Donderdag wist de Cyprioten verrassend het Athletic de Bilbao uit te schakelen. Een 3-2 nederlaag in Spanje werd thuis dankzij een knappe 2-0 zege ongedaan gemaakt.

Lees meer: Bekijk hier de volledige loting voor de laatste 16