Ex-coach woedend op Alli: Hij had wel zijn been kunnen breken

Ex-coach woedend op Alli: "Hij had wel zijn been kunnen breken"

24-02-2017 12:15
1

Met een doldrieste tackle maakte Dele Alli het zijn teamgenoten donderdagavond extreem lastig. De aanvallende middenvelder van Tottenham Hotspur zorgde met zijn rode kaart indirect voor de uitschakeling van de Spurs.

Na afloop van de 2-2 remise ging het uitvoerig over de actie van Alli, die tegenstander Brecht Dejaegere bizar hard aanpakte. Trainer Mauricio Pochettino was opvallend mild. "Hij was opgefokt, drie seconden eerder was er op hém een overtreding gemaakt (waar niet voor gefloten werd, red.). Kort daarna maakte hij deze tackle, die rood verdiende. Dat weet hij ook. Zo'n actie kan in het voetbal gebeuren."

Harry Redknapp, oud-trainer van de Spurs, was harder in zijn oordeel. "Hij had een einde kunnen maken aan de carrière van die jongen", zei Redknapp bij BT Sport. "Geen enkele twijfel, dit was heel zwaar. Hij kon z'n been breken. Als dat echt was gebeurd, was het klaar voor die jongen."

Collega-analist Jermain Jenas was het daarmee eens. "Dit was schokkend. Echt een vreselijke, vreselijke aanval. Hij was duidelijk teleurgesteld dat hij geen vrije trap kreeg, maar om dit dan te doen...het was een benenbreker."