Ik zei tegen hem: als ik niet meer met je praat, moet je gaan vrezen

"Ik zei tegen hem: als ik niet meer met je praat, moet je gaan vrezen"

23-02-2017 16:55

Ross Barkley was een zorgenkindje van Ronald Koeman aan het begin van zijn periode bij Everton, maar het 'eeuwige talent' is zich volgens de manager aan het ontpoppen tot belangrijke speler bij de ploeg van Romelu Lukaku en Kevin Mirallas.

Koeman deelt donderdag een compliment uit aan de spelmaker. "Ik heb hem gezegd dat als ik niet meer met je praat, je moet gaan vrezen. Maar ik praat met hem, omdat ik blij ben met zijn prestaties", zegt de coach, die ook mooie woorden over had voor linksback Leigthon Baines. "Ik mag hem als speler en als persoon. Misschien is hij wel op zijn beste niveau op dit moment."

Een van de grootste revelaties bij Everton de afgelopen weken is Ademola Lookman, die in de winter werd overgenomen van League One-club Charlton Athletic en nu al schittert in de Premier League. "We moeten geduld hebben, hij is nog maar een jonge speler. Het is goed om te zien hoe hij zich heeft aangepast. Hij is een goede aankoop. Hij is de toekomst en staat er misschien wel sneller dan ik aanvankelijk gedacht had."