Dendoncker gaat Simons achterna, het grote geheim van de RSCA-middenvelder

Dendoncker gaat Simons achterna, het grote geheim van de RSCA-middenvelder

23-02-2017 16:35

Leander Dendoncker is niet af te stoppen dit seizoen. De middenvelder/verdediger miste dit seizoen nog geen minuut voor Anderlecht. Hij komt daarmee in een bijzonder mooi rijtje te staan.

De teller van Dendoncker staat dit seizoen al op 3.420 minuten. En we zijn pas februari. Hij speelde maar liefst 38 wedstrijden voor Anderlecht. Daarmee doet hij het beter dan eender wie in Europa. Enkel Wilfred Ndidi (ex-Genk) en Francesco Acerbi (Sassuolo) komen in de buurt.

"Hoe hij het volhoudt? Hij slaapt veel, meneer", lacht vader Dirk tegenover Het Laatste Nieuws. Volgens hem kent hij het geheim: middagdutjes. "Soms is dat slechts een kwartier, maar dan nog is die rust cruciaal. Leander voelt zich daar goed bij. En het helpt hem bij zijn recuperatie."

Dendoncker komt zo mogelijk in een bijzonder knap rijtje te staan. Slechts vijf 'Belgische' spelers herhaalden in het verleden zijn knappe resultaten. Rudi Smidts (Antwerp), Gert Verheyen (Club Brugge), Timmy Simons (Club Brugge, 2x), Martijn Monteyne (SV Roeselare) en Mijat Maric (Lokeren) speelden in de laatste 25 jaar alle wedstrijden.