Preud'homme vreest voor lachende derde: Zij zijn een titelkandidaat

Preud'homme vreest voor lachende derde: "Zij zijn een titelkandidaat"

23-02-2017 14:15
1

Michel Preud'homme heeft donderdagmiddag een persconferentie gegeven over de aankomende wedstrijd tegen Zulte Waregem. Preud'homme is beducht voor zijn collega Francky Dury en dicht hem zelfs titelkansen toe.

Preud'homme is duidelijk: de titelstrijd wordt geen duel tussen Club en Anderlecht. Ook de tegenstander van vrijdag kan kampioen worden. "Essevee heeft 5 punten achterstand op ons, dat zijn er 2 of 3 in de Play-Offs. Ze zijn dus titelkandidaat. Zulte staat derde en verdient dat door hun prestaties. Het zal een moeilijke match worden", zo maakt hij duidelijk.

Preud'homme weet niet hoe Dury het tactisch zal aanpakken, maar weet dat elk puntje zal tellen. "Momenteel is elk anderhalf punt belangrijk, ze kunnen zwaar doorwegen eind mei. Ik weet niet hoe Zulte de match zal aanvangen, of ze zich zullen ingraven of zullen aanvallen."

Opvallend: Carlos Strandberg van Westerlo mocht niet meedoen tegen Club door een clausule in zijn huurcontract. Sander Coopman heeft zo'n clausule niet. "Normaal vraag ik dat uitgeleende spelers niet spelen tegen ons, omdat het niet goed is voor de speler om dat te doen. Of Coopman speelt of niet morgen, is uiteraard een keuze van Zulte Waregem zelf", vertelt hij daarover.