Deschacht gaat voor 97e Europese match tegen Zenit: 'Hopelijk stopt het daar niet'

Deschacht gaat voor 97e Europese match tegen Zenit: 'Hopelijk stopt het daar niet'

22-02-2017 22:32

RSC Anderlecht is woendagochtend vertrokken naar Rusland. Paars-wit moet tegen Zenit Sint-Petersburg een 2-0 voorsprong uit de heenwedstrijd verdedigen. Olivier Deschacht mag dromen van een 97e Europese wedstrijd in het shirt van Anderlecht. De verdediger komt naar alle waarschijnlijkheid weer aan de aftrap.

"Je droomt wel van één Europese wedstrijd, maar het is ongelooflijk dat het er 96 geworden zijn", vertelde Deschacht voor de microfoon van Sporza. "Hopelijk stopt het daar niet. Mijn mooiste moment is mijn eerste overwinning in de Champions League. Dat was een thuiswedstrijd tegen Celtic Glasgow, moet toen onder meer Henrik Larsson en John Hartson. Na een kwartier moesten we met tien spelers verder, maar we wonnen toch. Een ongelooflijk herinnering."

Tegen Zenit Sint-Petersburg verdedigt Anderlecht een 2-0 voorsprong uit de heenwedstrijd. "Toch blijven de kansen fiftyfifty. Als Zenit vroeg scoort, zullen we het moeilijk krijgen. Zelf een doelpuntje maken moet ons doel zijn, want dan moeten de Russen al vier keer scoren. En ik denk niet dat zoiets zal gebeuren. Ik heb al twee keer tegen hen gespeeld en één wedstrijd gemist door een blessure. In De Champions League hebben we hier eens met 1-0  verloren, maar er zat meer in na een geweldige wedstrijd. Dat Zenit met onder meer Hulk en Axel Witsel, was super. Dit Zenit is gewoon goed."