Jeugdproduct slaat terug naar Club Brugge: Dat heb ik dikwijls mogen horen

Jeugdproduct slaat terug naar Club Brugge: "Dat heb ik dikwijls mogen horen"

22-02-2017 13:30
1

KV Oostende gaat nog moeten bikkelen voor Play-Off 1, het zal dat ongetwijfeld doen met middenvelder Michiel Jonckheere. Die startte dit seizoen in 23 van de 27 wedstrijden. Nochtans werd bij Club Brugge aangenomen dat hij geen materiaal voor de hoogste afdeling was.

De nu 27-jarige Jonckheere heeft liefst twaalf jaar gespeeld bij Club Brugge. Hij schopte het er zelfs tot de beloftenkern, maar daar bleef hij steken. In 2010 moest hij onherroepelijk vertrekken en bracht hij nog één jaar door bij de beloften van Zulte Waregem. Pas sinds hij bij KV Oostende zit is zijn carrière écht uit de startblokken geschoten, met ondertussen al 132 wedstrijden voor de kustploeg.

Jonckheere ziet zijn loopbaan als een mooie revanche op Club Brugge. "Mijn mooiste prestatie is dat ik er nu sta ondanks het feit dat ik vaak werd afgeschreven sinds ik de beloften van Club Brugge verliet. Is hij wel een volwaardige eersteklasser? Dat heb ik dikwijls moeten horen", klinkt er duidelijke taal in Sport/Voetbalmagazine. Bij Oostende heeft hij bewezen dat hij dat niveau wel degelijk aankan.