Ex-doelman van Club Brugge (44) zoekt ploeg: Wie wil er een oude zak?

Ex-doelman van Club Brugge (44) zoekt ploeg: "Wie wil er een oude zak?"

22-02-2017 13:00
2

In het provinciale voetbal zijn er veel mooie verhalen te rapen, zo ook dat van Jürgen Belpaire. De 44-jarige doelman was op een blauwe maandag nog tweede keeper bij Club Brugge en denkt nog niet aan stoppen. Het enige probleem: wie wil hem nog?

Belpaire speelt tot het einde van dit seizoen bij SVV Damme, een eersteprovincialer. Hij is daar echter maar reservedoelman. Hij zoekt naar een nieuwe club, maar zijn leeftijd schrikt af. "Op zaterdagavond de sporttas klaarmaken, zondagmorgen met een pistoletje Match of the Day bekijken, het ambetante gevoel tijdens het middagmaal … Als ik geen club meer vind, wat moet ik dan op zondag doen? Maar ja, de leeftijd, hé. Wie haalt er nu nog een oude zak van 44 jaar binnen?", zo vertelt hij aan Sport/Voetbalmagazine.

Toch hoopt hij dat een ploeg hem oppikt, want hij heeft nog heel wat te bieden. "Ik kan nog mee. De dag dat ik nog moet beginnen te duiken als de bal al tegen het net ligt, zal ik wel stoppen. Iets minder snel dan vroeger, natuurlijk, maar door mijn ervaring en inzicht win ik tijd en meters. Onlangs, tijdens de opwarming, hoorde mijn vader enkele supporters van Lauwe praten. 'Dat is Belpaire van de Club. Alle ballen klemvast'. Leuk om te horen."

Voor spelen met de liefhebbers past Belpaire wel. "Bedrijfs- of amateurvoetbal zie ik niet zitten, er moet toch íéts op het spel staan. De meeste clubs zijn nu met spelers aan het praten, ik hoorde nog niets. Ik ben sowieso van plan om nog zes maanden door te trainen, maar het zou schitterend zijn om afscheid te kunnen nemen óp het veld. Je laatste match spelen en dan kunnen zeggen: het is definitief gedaan. Mooier kan niet."