Mourinho zet verdediger in oog van de storm: Hij moet harder werken

Mourinho zet verdediger in oog van de storm: "Hij moet harder werken"

22-02-2017 12:24

Luke Shaw valt dit seizoen buiten de boot bij Manchester United. José Mourinho heeft een duidelijke boodschap voor de snelle linksback: hard blijven werken en beter gaan spelen.

Shaw heeft al weken geen minuut meer gespeeld. In het FA Cup-duel met Blackburn Rovers kwam hij niet van de bank en voor het Europa League-duel met Saint-Etienne is hij zelfs buiten de selectie gelaten. Daley Blind, Marcos Rojo en Matteo Darmian krijgen op de linksbackpositie de voorkeur.

Mourinho krijgt van The Daily Mail de vraag waarom Shaw over het hoofd gezien wordt. "Omdat ik speel met Daley Blind, met Marcos Rojo, met Matteo Darmian. En allemaal spelen ze zoals ik van een back verwacht. Luke moet op zijn kans wachten en harder werken. Want ik geef niets cadeau. Als ik iets aan mijn spelers geef, kost ze dat wat. Ze moeten daar elke dag hard voor werken en goed voor spelen. Dus hij moet nog wachten."

"Nu staat hij achter de anderen. In potentie heeft hij veel waar ik van hou. Maar in potentie is wat anders dan het daadwerkelijk op het veld laten zien. Hij moet net zo hard werken als Mkhitaryan lang heeft gedaan", doelt Mourinho op de Armeen, die in de eerste maanden bij United amper werd ingezet maar ineens een belangrijke waarde werd.