'Ik wil matadoren, gladiatoren, soldaten...ik wil mijn spelers zien!'

'Ik wil matadoren, gladiatoren, soldaten...ik wil mijn spelers zien!'

22-02-2017 11:53

Leicester City krijgt woensdag een ideale kans om het moeizame seizoen toch nog glans te geven. Daarvoor zal de ploeg, net als vorig seizoen, boven zich uit moeten stijgen.

Claudio Ranieri verwacht dat zijn spelers in het Champions League-duel met Sevilla mentaliteit zullen tonen. "Het kan een omslagpunt zijn", aldus de Italiaanse trainer van de Engelse kampioen op een persconferentie. "Alles kan hiervan afhangen. Als we verliezen, oké, dan verandert er weinig. Maar als we winnen, als we goed spelen, dan kan er van binnen iets veranderen. We hebben één zo'n wedstrijd nodig."

Plaats van handelen is Sevilla, de stad die van oudsher bekend staat om de stierenvechtarena's. Wordt Leicester woensdagavond de stier of de matador? Ranieri, met gevoel voor dramatiek: "Ik wil matadoren zien! Ik wil de gladiatoren, de soldaten, ik wil mijn spelers!"

In de Premier League staat Leicester slechts één punt boven de degradatiestreep en in de FA Cup werd de ploeg afgelopen weekend uitgeschakeld door derdeklasser Millwall.