Nieuwe Pro License-cursus gaat van start met resem bekende gezichten

Nieuwe Pro License-cursus gaat van start met resem bekende gezichten

22-02-2017 12:00
1

Heel wat bekende gezichten uit het Belgische voetbal hebben zich aangemeld om een Pro License-diploma te behalen. De nieuwe cursus begint op 8 maart met liefst achttien leerlingen, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Bij die achttien zitten een aantal namen die we al kennen. Op 8 maart beginnen onder meer Nicolas Frutos (beloften Anderlecht), Gert Verheyen (U19 Rode Duivels), Karim Belhocine (KV Kortrijk), Arnaud Mercier (Roeselare), Thierry Verjans (assistent Standard) en Jean Kindermans (jeugdcoördinator Anderlecht) aan de befaamde cursus. Zij moeten nog 250 uur lees volgen eer ze officieel een eersteklasser mogen trainen. Het inschrijvingsgeld is met 5.300 euro niet van de poes.

Vooral naar de cursus van Belhocine is heel lang uitgekeken, want bij KV Kortrijk is het niet duidelijk wie precies de baas is. Bart Van Lancker wordt voorgesteld als de T1 van de club, maar er wordt gefluisterd dat Belhocine de opstelling en de tactiek zelf bepaalt. Van zodra hij begint aan de cursus zou hij officieel trainer mogen worden van de Kerels.